Кюфтенца от коприва

AqAq
Новак
1828222k
Кюфтенца от коприва1 / 2
26/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пържените картофки ще пукнат от яд, като разберат какви сочни кюфтенца от коприва сте приготвили за гостите"

Необходими Продукти

  • коприва - около 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • овесени ядки - 5 с.л. фини
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка, накълцан
  • джоджен - няколко листа, накълцан
  • кашкавал - 100 г настърган
  • галета - или сусам по желание
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената коприва се попарва в леко подсолена и вряща вода за няколко минути. Отцедете копривата и я оставете да изстине.

След това я нарежете ситно и я объркайте с всички останали продукти без галетата и олиото. От готовата смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галета или сусам и се пускат в сгорещена мазнина да се пържат.

Готовите кюфтета се отцеждат върху кухненска хартия. Гарнирайте кюфтенцата от коприва с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много ,много вкусни и лесни за приготвяне,опитайте в сезона на копривата сме
20.04.2022 20:04
1