Пърженки с тиква

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пърженки с тиква2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г, изчистена и нарязана на парчета
  • жълтъци - 3 бр.
  • белтъци - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч. (150 г)
  • бисквити - 1 бр. Амарето, на трохи
  • пармезан - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.ч. (500 мл), за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се вари в подсолена и вряща вода около 15 мин., след което се пасира на пюре. Прехвърля се в подходящ съд и се размесва с яйцето и двата жълтъка, брашното, бисквитата на трохи, пармезана, бакпулвера и индийското орехче.

Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се размесват с тиквената смес. Зехтинът се загрява, с помощта на лъжица се загребва от тиквената смес и се пържат на малки порции. Вадят се с решетъчна лъжици и се изцеждат добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: