Начин на приготвяне
В купа се поставя киселото мляко и содата, разбърква се и се оставя да шупне.
След като е удвоило обема си, се прибавят олиото и сухите съставки - предварително пресятото брашно, бакпулверът и солта. Замесва се меко тесто.
Върху набрашнена повърхност се разточва тестото с помощта на точилка в кръг и се разрязва на триъгълници около 16 броя.
В широката част на всеки триъгълник се поставя парче сирене или кашкавал, а може и от двете и се навива на кифличка от широката към тясната част.
В тава, предварително застлана с хартия за печене, се подреждат кифличките на разстояние една от друга.
Намазват се с разбит жълтък и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути до приятен загар.
Бързите кифлички със сирене и кашкавал са готови.
Коментари