Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват. Разрязват се на две през средата по дължина. През сърцевината на патладжана се правят разрези на ромбоидчета, като се внимава да не се разрежат до долу.
Патладжаните се намазват се обилно със зехтин. Поръсват се с морска сол и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.
Хлябът се накисва във вода до омекване и се изцежда добре. Слага се в голяма купа.
Доматът се измива и нарязва на кубчета. Прибавя се в купата. Чесънът се обелва и нарязва на ситно. Добавят се яйцата.
Кашкавалът се настъргва, като се оставя за поръсване отгоре. Изпечените патладжани се изкарват от фурната. Внимателно се издълбават с лъжица. Вътрешността се нарязва на едро и се слага в купата. Овкусява се със сол и черен пипер. Всички съставки се разбъркват.
Издълбаните патладжани се пълнят с готовата плънка.
Пълнените патладжани се поливат с малко зехтин. Поръсват се с останалия кашкавал.
Връщат се във фурната до запичане на кашкавала.
Икономичният пълнен патладжан е много вкусен.