Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Солени мъфини с бекон и чери домати

Солени мъфини с бекон и чери домати

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Солени мъфини с бекон и чери домати
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
02/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14
"Солени мъфини за похапване по всяко време"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • маслини - 1/2 ч.ч. нарязани
  • кашкавал - 150 г настърган
  • чери домати - 4 - 5 бр.
  • чушки - 2 с.л. нарязана червена чушка
  • бекон - 50 г нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето. Към него се прибавят олиото и киселото мляко, в което предварително е разтворена содата.

Брашното се пресява, смесва се с нарязаните на кубчета кашкавал, маслини, чушка и бекон.

Прибавят се нарязаните на кубчета чери домати, след което сместа се разбърква до еднородност.

Тестото се разпределя в хартиените капсули поставени във форма за мъфини.

Солените мъфини се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Солените мъфини с бекон и чери домати са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: