Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени мъфини с каперси, сушени домати и горчица

Солени мъфини с каперси, сушени домати и горчица

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Солени мъфини с каперси, сушени домати и горчица
Снимка: Марияна
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"За предястие, за парти, за почерпка или просто за разкош - поводът няма значение, важно е да опитате тези разкошни ароматни солени мъфини"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • сушени домати - 2/3 ч.ч. в зехтин /от бурканче/
  • каперси - 3 ч.л.
  • козе сирене - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • горчица - 1 к.л.
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • масло - за намазване на формите
  • брашно - за набрашняване
  • семена - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното – бяло и царевично със сито в купа. В друг съд слагаме яйцата и щипка сол и разбиваме с телена бъркалка много добре. Към брашното слагаме бакпулвера и объркваме.

Към яйцата слагаме зехтина и киселото мляко и объркваме отново много добре. Добавяме постепенно брашното с бакпулвера и объркваме.

Нарязваме с нож на дребно сушени домати - в случая използвам сушени домати в зехтин /от бурканче. Добавяме ги в купата към кашата. Прибавяме каперсите и горчицата.

Натрошаваме или нарязваме на много дребно козе сирене и добавяме.

Объркваме всичко с лъжица. Намазваме формички с масло и набрашняваме. Разпределяме в 12 бр. кашата. Отгоре ръсим със семена.

Печем солените мъфини в леко загрята на 180°C фурна за 25-25 мин. Вадим ги, като се изпекат внимателно, за да се охладят леко върху решетка.

Хапваме с айран.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: