Начин на приготвяне
Пресяваме брашното – бяло и царевично със сито в купа. В друг съд слагаме яйцата и щипка сол и разбиваме с телена бъркалка много добре. Към брашното слагаме бакпулвера и объркваме.
Към яйцата слагаме зехтина и киселото мляко и объркваме отново много добре. Добавяме постепенно брашното с бакпулвера и объркваме.
Нарязваме с нож на дребно сушени домати - в случая използвам сушени домати в зехтин /от бурканче. Добавяме ги в купата към кашата. Прибавяме каперсите и горчицата.
Натрошаваме или нарязваме на много дребно козе сирене и добавяме.
Объркваме всичко с лъжица. Намазваме формички с масло и набрашняваме. Разпределяме в 12 бр. кашата. Отгоре ръсим със семена.
Печем солените мъфини в леко загрята на 180°C фурна за 25-25 мин. Вадим ги, като се изпекат внимателно, за да се охладят леко върху решетка.
Хапваме с айран.
Да ви е сладко!