Яйца в доматен сос

Яйца в доматен сос
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Търсите бърза и лесна рецепта с обикновени продукти? Опитайте тази - резултат е необикновен!"

Необходими Продукти

  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 2 ч.ч. нарязани
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • захар - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - пресен
  • яйца - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загрява мазнината. В нея се запържват нарязаните на ситно лук и чесън. След като омекнат, се прибавя нарязаната на дребно червена чушка.

След кратко разбъркване се се добавят пасираните домати. Сосът се овкусява със сол, малко захар, риган, босилек, червен и черен пипер.

Сосът се оставя да къкри на по-слаба температура, докато се поизпари водата.

Щом достигне желаната гъстота в него се чукват яйцата, като се внимава да не се пръсне жълтъкът.

Щом се забулят яйцата, ястието се поръсва с нарязан пресен босилек, след което е готово за сервиране.

Яйца в доматен сос ще ви допадне много, ако обичате миш-маш или менемен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: