Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Селска гозба с яйца, доматен сос и чушки

Селска гозба с яйца, доматен сос и чушки

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Селска гозба с яйца, доматен сос и чушки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сервирайте селската гозба, поръсена с риган, пармезан и пресен магданоз или босилек."

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • домати - 400 г смлени, от консерва
  • червени чушки - 300 г (пресни или печени и белени)
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 50 мл.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 6 щипки
  • черен пипер - 4 щипки
  • сирене - около 150 г бяло саламурено
  • риган - сушен, за поръсване
  • босилек - пресни листенца, или свеж магданоз
  • кайенски пипер - 1 сухо чушле
  • пармезан - 3 с.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и в него запържете наситените скилидки чесън и червени чушки.

След около 3-4 минутки сипете доматите с малко сол и гответе под капак 18-25 минути. Добавете стрито люто чушле и щипка риган.

Сипете соса от домати и чушки в тавичка. Натрошете сиренето и чукнете яйцата отгоре.

Поръсете всяко яйце с щипка сол и щипка черен пипер.

Печете манджата с яйца 10 минути в предварително загрята на 180 °C фурна.

Сервирайте вкусната бабина гозба поръсена с риган, пармезан и пресен магданоз или босилек.

Добър апетит с тази моя разкошна селска гозба с яйца, доматен сос и чушки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това че има чесън в ястието не го прави селско! А баба ти пък някога е използвала само пармезан!
Не пишете глупости като преработвате чужди рецепти. Явно друго не работите, а по цял ден пишете рецепти.
Между другото яйцето отгоре на гозбата за 10 минути ще стане бетон.
16.02.2024 11:38
6
5
1
Покажи всички подкоментари