Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и в него запържете наситените скилидки чесън и червени чушки.
След около 3-4 минутки сипете доматите с малко сол и гответе под капак 18-25 минути. Добавете стрито люто чушле и щипка риган.
Сипете соса от домати и чушки в тавичка. Натрошете сиренето и чукнете яйцата отгоре.
Поръсете всяко яйце с щипка сол и щипка черен пипер.
Печете манджата с яйца 10 минути в предварително загрята на 180 °C фурна.
Сервирайте вкусната бабина гозба поръсена с риган, пармезан и пресен магданоз или босилек.
Добър апетит с тази моя разкошна селска гозба с яйца, доматен сос и чушки!
Коментари
Не пишете глупости като преработвате чужди рецепти. Явно друго не работите, а по цял ден пишете рецепти.
Между другото яйцето отгоре на гозбата за 10 минути ще стане бетон.