Начин на приготвяне
Измийте и отцедете от водата листата от марулята.
В купа смесете нарязаните на ситно кисели краставички, маринованите червени камби, кромид лук, нарязаната на малки кубчета филета маринована скумрия.
По желание за повече пикантност добавете и една малка люта червена маринована чушка, предварително почистена от семенцата и също наситнена.
Поръсете със прясно смлян черен пипер на вкус, добавете една супена лъжица горчица, сока от лимона и зехтина.
Разбъркайте внимателно, за да не се разкашка рибата, но същевременно да се смесят вкусовете и ароматите. Може да охладите салатата преди сервиране.
Разпределете рибната салата с филе от скумрия в порционни чинии върху лист свежа маруля.
Но...внимание защото тази рибна салата изпива доста количества твърд алкохол - водка, ракия, мастика.
Добър апетит и наздраве!