Начин на приготвяне
Още едно чудесно хлебче с ръжено и пълнозърнесто брашно.
Рецептата е изпълнена в домашна хлебопекарна Silver Crest.
В кошницата на машината се слагат посочените продукти в реда на написването им. Фиксира се здраво кошницата в хлебопекарната, затваря се капака и се включва програмата за пълнозърнест хляб номер 3.
Избира се тегло 1 кг и средна степен на препичане на коричката. Стартира се програмата. На втория сигнал махам бъркалките. Оформям с малко брашно и нарязвам.
Готовият хляб, охладен напълно, се нарязва. Това е изцяло пълнозърнест хляб, който не бухва, но пък е така ароматен... Любим. Доволна съм. Исках да пробвам такъв хляб. Чудесен е.
Както обичам да казвам, ръчният хляб е незаменим, но в ангажираността на ежедневието ни помощта на уредите е неизбежна, много полезна рецепта в хлебопекарна и с един прекрасен резултат!
Ръжено пълнозърнесто хлебче, подходящо за брускети, хапки и др.