Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест Хляб»Ръжено пълнозърнесто хлебче

Ръжено пълнозърнесто хлебче

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5106k1k2k5
Ръжено пълнозърнесто хлебче
Снимка: Людмила
1 / 3
03/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1
"Ръжено пълнозърнесто хлебче, подходящо за брускети, хапки, сандвичи."

Необходими Продукти

  • айран - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • ръжено брашно - 250 г
  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • суха мая - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Още едно чудесно хлебче с ръжено и пълнозърнесто брашно.

Рецептата е изпълнена в домашна хлебопекарна Silver Crest.

В кошницата на машината се слагат посочените продукти в реда на написването им. Фиксира се здраво кошницата в хлебопекарната, затваря се капака и се включва програмата за пълнозърнест хляб номер 3.

Избира се тегло 1 кг и средна степен на препичане на коричката. Стартира се програмата. На втория сигнал махам бъркалките. Оформям с малко брашно и нарязвам.

Готовият хляб, охладен напълно, се нарязва. Това е изцяло пълнозърнест хляб, който не бухва, но пък е така ароматен... Любим. Доволна съм. Исках да пробвам такъв хляб. Чудесен е.

Както обичам да казвам, ръчният хляб е незаменим, но в ангажираността на ежедневието ни помощта на уредите е неизбежна, много полезна рецепта в хлебопекарна и с един прекрасен резултат!

Ръжено пълнозърнесто хлебче, подходящо за брускети, хапки и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: