Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Ръжено хлебче с овесено брашно

Ръжено хлебче с овесено брашно

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Ръжено хлебче с овесено брашно
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Надяваме се, че не сте забравили да направите домашен ръжен хляб за днешния ден"

Необходими Продукти

  • овесено брашно - 200 г
  • ръжено брашно - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • вода - 300 мл Хладка
  • зехтин - 50 мл Pomace
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ръжено хлебче с овесено брашно, което ще промени представите ви за домашен хляб.

Овесеното брашно се развива много добре с ръженото брашно до получаване на хомогенна смес.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

Медът се прибавя в хладката вода и се разбърква до пълното разтваряне.

Във водата се прибавя зехтин.

Разбърква се много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към водата.

Разбърква се много добре.

В брашното се прави кладенче.

Водата се прибавя постепенно в брашното при продължително бъркане.

Замесва се средно меко тесто за ръжен хляб.

Първоначално се разбърква с дървена лъжица, след това с ръце.

Тестото се оставя да си почине 30 мин., след което се слага в предварително намазана със зехтин и брашно тава.

Печем полезното хлебче 60 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Dy_lish
Dy_lish
Здравейте, къде е набухвателят в рецептата?
16.03.2021 18:31