Маринована тиква

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
16/03/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 518
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг
  • брашно - 2/3 ч.ч., обикновено
  • олио - 1 ч.ч. (250 мл), за пържене
  • оцет - 1 ч.ч. (250 мл)
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - 1 стрък, на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като е обелена и изчистена тиквата се реже на филийки, които се овалват в брашно.

В загрята мазнина се пържат тиквените филийки. Вадят се с решетъчна лъжица и се слагат върху кухненска хартия.

Оцетът, чесънът, солта и пиперът се кипват. Тиквените парчета се осоляват, поръсват с пипера, розмарин и готовият вече сос. Оставят се в марината около 12 часа преди да бъдат сервирани.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар