Пържен артишок

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак6301
30/03/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 036
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • артишок - 8 бр., големи
  • лимони - 1 бр., на сок
  • олио - 2 ч.ч. (500 мл), за пържене
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Артишокът се почиства. Отстраняват се твърдите и външни листа. Накисва се в студена вода и лимоновия сок. Изцежда се добре.

Артишокът и лукът се пържат в загрято олио около 15 мин. Вадят се с решетъчна лъжица и се изцеждат върху кухненска хартия. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар