Печена тиква по турски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печена тиква по турски1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Невероятна е печената тиква по турски - препоръчваме ви да я включите в списъка с рецепти за пробване"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 к.ч. счукани
  • сметана - 1 ч.ч. по желание
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на едри късове. Подреждаме в я намаслена тава и я поръсваме обилно със захар. Оставяме тиквата така няколко часа, докато си пусне сок.

След това я вкарваме в загрята фурна на 180 градуса фурна и започваме да печем. От време на време обръщаме парчетата и ги поливаме със сладкия сос, който се образува.

По желание добавяме и още захар, ако ни се струва, че тиквата не е достатъчно сладка. След общо 70-80 минути печене тя трябва да е готова. Изваждаме я и я поръсваме със счуканите орехи. Оставяме да се охлади и сервираме със сметана.

Страхотна печена тиква за вашето семейство!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
31
21
10
Дай твоята оценка: