Турско трилече с малини

Турско трилече с малини
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
13/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Сладкиш Трилече Три млека е традиционно албанско сладко изкушение, сирпирано обилно с мляко. Време е да го приготвите"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 150 г
  • ванилия - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за заливката
  • прясно мляко - 300 мл
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кондензирано мляко - 350 г сладко
  • малинов сироп - 50 мл гъст
  • още
  • малини
  • канела - или какао
  • сметана - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Сложете ги в две различни купи.

Белтъците, разбийте с половината захар на сняг и заделете. Жълтъците, разбийте с останалата захар на пухкав крем. Добавете олиото на тънка струя.

Крема изсипете при белтъците. Добавете брашното и бакпулвера. Разбъркайте внимателно с помощта на силиконова шпатула, за да запазите сместа пухкава.

Изсипете в тавичка за печене, застлана с хартия. Изпечете пандишпана в предварително загрята фурна на 180 °C до готовност.

Извадете и оставете да изстине.

В тенджера сложете трите вида мляко. Загрейте на котлона, докато се разтвори напълно кондензираното мляко и добавете и малиновия сироп. Махнете и оставете да се охлади.

Отстранете хартията от блата и върнете отново в същата тава. Надупчете горната част с вилица. Залейте със сместа от трите млека и оставете в хладилника за един ден.

Не се притеснявайте, че течността е много, защото сиропирания сладкиш ще поеме почти всичко.

Декорирайте турския сладкиш (албански) със сладка сметана и подредете малините отгоре.

Преди сервиране на Трилечето поръсете с канела или какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Привет, това не е малиново триличе. На малиновото трилече, заливката отгоре е червена.
17.09.2022 21:26
1