Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Френска пилешка супа с грах

Френска пилешка супа с грах

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френска пилешка супа с грах1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • фиде - 50 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 1 л пилешки
  • куркума - ½ ч.л.
  • грах - 1 ч.ч. (от консерва)
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и заедно с нарязаното на ивички месо се запържва в мазнината. Залива се със затопления бульон и се поръсва с куркума.

Оставя се супата да се вари покрита с капак. Когато месото е готово, се добавя грахът.

Поръсва се със сол и се сипва фидето. Супата се вари до пълна готовност и се сервира поръсена с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: