Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Безглутенови мъфини с ябълка и рожков

Безглутенови мъфини с ябълка и рожков

Безглутенови мъфини с ябълка и рожков3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
7
"Вкусни и ароматни мъфини с ябълка и най-вече без глутен - ухаят страхотно и са много вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л. пълни
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • захар пудра - 3 с.л. с връх
  • стафиди - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • рожков - 1 с.л.
  • овесени трици - 3 с.л.
  • брашно от елда - 1 с.л.
  • ябълки - 1 бр. нарязана ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусни и ароматни мъфини с ябълка и най-вече без глутен.

В купа чукнете яйцето, добавете пудра захар, ванилия, канела и разбърквате добре.

Загасете бакпулвера в киселото мляко, сипете в купата заедно с олиото.

Прибавят се стафиди, ябълка - обелена и нарязана на кубчета, брашно от рожков, овесени трици и брашно от елда.

Получава се като кексово тесто.

Пригответе 7 форми за мъфини с хартиени кошнички и напълнете под ръба на формата.

Печете в загрята фурна 180°C до суха клечка - за 20 минути са готови.

Ухаят страхотно и са много вкусни безглутенови мъфини с ябълка и рожков!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: