Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Розов таратор с цвекло и авокадо

Розов таратор с цвекло и авокадо

Desislava VasilevaDesislava Vasileva
Новак
1717148
Розов таратор с цвекло и авокадо3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
5
"Стръкчето копър и ивиците авокадо украсяват достойно всяка порция розов таратор с цвекло."

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 средно големи глави
  • авокадо - 1 добре узряло
  • кисело мляко - 1 кг, 2 кофички
  • вода - 2 л студена
  • мента - 2 стръкчета
  • орехи - 2 с.л.
  • копър - 1 клонче
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се нарязва на малки кубчета. Съветвам да се използват найлонови ръкавици заради естествената боя.

Авокадото се обелва, 1/5 от него се нарязва на ивици за декорация, останала част се реже на малки кубчета.

Наситняват се стръкчетата мента.

Орехите може да се ползват смлени или наситнени с нож.

Всички съставки без копъра и авокадото за декорация се поставят в средно голяма тенджера и се разбъркват, за да може цвеклото да боядиса киселото мляко.

Може да се сервира веднага вкусният таратор.

За по-наситен вкус розовият таратор престоява 2 часа в хладилник.

Стръкчето копър и ивиците авокадо украсяват достойно всяка порция розов таратор с цвекло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: