Бишкотена торта с ягоди

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Бишкотена торта с ягоди1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3-4 парчета
"Смятаме да основем клуб на любителите на свежите десерти. Можете ли да познаете какво ще бъде основната ни клубна дейност? Точно така, хапване на торти"

Необходими Продукти

  • ягоди - 250 гр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - белтъци 2 бр.
  • бишкоти - 300 гр.
  • сметана
  • шоколадови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към измитите и нарязани ягоди се прибавят захарта и белтъците. Разбива се до сгъстяване на крема.

В чиния се нарежда ред бишкоти, намазват се с крем, отново бишкоти и т.н. като най-отгоре се завършва с крем.

Ако правите тортата на блат, намажете всички страни добре с крема. Ако е в тавичка, само отгоре стига.

Тортата може да се украси със сметана, шоколадови стърготини, дребни ягодки или коктейлни черешки по избор.

След като се напправи, се оставя поне 2 часа в хладилник или на студено място да се схване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
514
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дори
Дори
"Да се схване" ????
04.12.2014 12:28
1
Стойка Нейкова
Стойка Нейкова
благодаря за хубавите рецепти .Не ми трябват вече никакви тефтери и кулинарни книги.
20.03.2013 19:51