Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Мезета»Гъби Портобело с лук на фурна

Гъби Портобело с лук на фурна

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Гъби Портобело с лук на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Толкова простичко и толкова вкусничко стават тези печени гъби Портобело - перфектни за гъбена гарнитура или като мезе за вино."

Необходими Продукти

  • гъби портобело - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 2 с.л
  • олио - 1 с.л
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите почиствам с четка, ако са доста замърсени, се мият, но моите бяха доста чисти.

Нарязвам ги на парчета и ги поставям в тавичка. Прибавям и нарязан на полумесеци лук, чесън на филийки.

Поливам всичко с масло и олио, след което ги слагам във фурната на умерена температура до готовност.

След това готовите гъби поръсвам с млян черен пипер и нарязан магданоз.

Толкова простичко и толкова вкусничко стават тези печени гъби Портобело - перфектни за гъбена гарнитура или като мезе за вино.

А печенето на гъбите във фурната ги прави и подходящи за хора, които избягват пържене или имат някакъв специален режим на хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: