Начин на приготвяне
Чашата ми е с вместимост 200 мл.
Чаена чаша и половина пасирана печена тиква с половин чаша захар, 1/2 чаша олио, 1 бакпулвер, щипка канела, 1 ванилия разбивам с вилица.
Сместа шупва от бакпулвера.
Към нея добавяме чаша и половина брашно.
Бъркаме отново с вилица до гладко кексово тесто. Изсипва се в обилно намазана с масло тава с диаметър около 35 см.
Отгоре подреждам вишни, моите са замразени, може плод от сладко от вишни или компот, но без костилки.
Печем на 180°C до суха клечка.
Готовият тиквен сладкиш поръсвам с малко пудра захар.
Този сладкиш с вишни е много вкусна комбинация с тиквата. Сладост и свежест е моят сладкиш с печена тиква и вишни!
Чудесен е за закуска или десерт сладкиша с печена тиква и вишни, а за кафето е идеален.