Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки дробчета с лук и вино на фурна

Пилешки дробчета с лук и вино на фурна

Пилешки дробчета с лук и вино на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Тези дробчета са чудно бирено мезе Пригответе ги във фурната и ще се убедите колко са вкусни"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 600 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се измиват и по-големите се нарязват на парчета.

Обелен лук се нарязва на полумесеци.

В тава, намазнена с олио, сипете дробчетата, добавете нарязан лук, сол, черен пипер и чубрица. Сипете 2 с.л. олио и разбъркайте добре да се смесят продуктите.

Сипете бяло вино, може и червено, ако имате, и печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

За 30 минути са готови, извадете и сервирайте биреното мезе, поръсено с нарязан пресен магданоз.

Пилешките дробчета с лук и вино на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: