Начин на приготвяне
Пилешките дробчета се накисват в купа с вода за половин час. Оцеждат се от водата, подсушават се леко и се овалват в смес от брашно и черен пипер.
Оваляните дробчета се нареждат в средата на тава, в която сме налели малко олио.
Около тях се нарежда нарязан на полумесеци и поръсен със сол лук.
Налива се бялото вино и ястието се слага да се пече във фурна на 200 градуса.
Когато дробчетата се изпекат от едната страна се обръщат да се запекат и от другата, а лукът се разбърква.
Едва когато са готови се поръсват със сол за да останат меки и крехки.
Биреното мезе поднасят топло, като може да поръсите с прясно нарязан магданоз.
Пилешките дробчета с бяло вино на фурна са готови.