Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Малки зонови хлебчета

Малки зонови хлебчета

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Малки зонови хлебчета
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
34 мин.
Порции
10
"Хлебчета, които спокойно може да си похапнете без угризения за талията"

Необходими Продукти

  • овесени трици - 76 г
  • пълнозърнесто брашно от лимец - 84 г
  • кисело мляко - 3 с.л. (2%)
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • хималайска сол - 1/4 ч.л.
  • вода - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа слагаме овесените трици, лимецовото брашно и киселото мляко с угасената в него сода за хляб. Добавяме прясно смляна с мелничка хималайска сол и водата.

Разбъркваме съставките добре и оставяме към 15 минути, за да набъбнат овесените трици. Сместа се сгъстява.

С чаена лъжичка гребваме и разпределяме в 10 броя силиконови формички за мъфини(с такива разполагам).

Ако е нужно използвайте за целта кухненска везна, за да са еднакъв грамаж хлебчетата.

Изпичам ги в еър фрайър на 175 градуса за 22 минути.

Получават се 10 бр. малки зонови хлебчета, всяко по 1 БВ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: