Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Три вида бяла риба със зеленчуци на скара

Три вида бяла риба със зеленчуци на скара

редакция:
LenkaLenka
Мастър Шеф
5451482k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Три вида бяла риба със зеленчуци на скара
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Всичко, което трябва да направите, е да изберете правилното вино и вечерята е готова = ."

Необходими Продукти

  • бяла риба - 3 бр. (по ваш избор)
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 3 с.л.
  • зехтин - 100 мл
  • мед - 1 ч.л.
  • лимонова кора - 1 бр.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр.
  • рукола - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Накълцайте чесъна, мащерката, магданоза.

Добавете нарязаните подправки в купата, добавете меда, лимоновата кора, солта и масло и разбъркайте.

Разстелете марината отвътре и отвън и поставете върху лист за печене. Изсипете останалата марината върху рибата и сложете парче масло върху всяка риба.

Почистете зеленчуците и ги нарежете, след което ги изпечете на грил тиган.

Печете рибата във фурната на 180 градуса за 30 минути.

Сервирайте с рукола и зеленчуците на скара.

Трите вида бяла риба със зеленчуци на скара е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: