Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Царска туршия без варене

Царска туршия без варене

редакция:
Царска туршия без варене
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Богата туршийка, която няма нужда от варене, а зеленчуците са толкова хрупкави"

Необходими Продукти

  • камби - 1 кг
  • червени чушки - 1 кг
  • моркови - 2 кг
  • карфиол - 3 кг
  • целина - по желание (с листата)
  • За маринатата
  • ябълков оцет - 1 литър
  • сол - 250 г
  • стевиола - 500 г
  • олио - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме всички продукти, почистваме ги от семките и ги нарязваме.

В съд поставяме всички продукти за марината и разбъркваме добре.

Готовите измити и нарязани продукти се поставят в дълбок съд.

Заливаме ги с маринатата, която предварително сме разтворили.

Марината не се вари, просто се разбърква.

Всичко това объркваме хубаво и продължаваме да бъркаме туршията през няколко часа.

След 24 часа насипваме царската туршия в буркани, заливаме с течността и слагаме на студено.

Царската туршия без варене е готова.

Виж също защо омеква туршията и как можем да запазим туршията по-дълго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво е това - стевиола ?
03.11.2023 17:22
3
1
Анелина Стамова
Анелина Стамова
Чудня рецепта
20.02.2023 22:18
2
3
1
Покажи всички подкоментари