Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Моята плисирана баница

Моята плисирана баница

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Моята плисирана баница
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
08/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Приготвя се бързо и е много вкусна Вижте каква е тайната на тази чудна плисирана баничка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 14 бр. фини за баклава
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л. пълни
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 10 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сирене - 250 г
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази баница се приготвя изключително бързо.

Корите, които ползвах, са турски кори за баклава, много фини и еластични.

Разгънах корите на работния плот. Взех две от тях и поръсих с натрошено сирене.

След това ги набрах като плисе и поставих в намазана с олио правоъгълна тава. Продължих по същия начин и с останалите кори.

В купа разбих яйцата. След това добавих последователно киселото мляко със содата, прясното мляко и олиото. Разбърках и с тази смес залях равномерно баницата.

Отгоре сложих парченца масло.

Оставих да престои 10 минути, а през това време загрях фурната на 180 градуса.

Пекох баницата 25 минути - до хубав златист загар.

Добър апетит с моята плисирана баница!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: