Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Лимонови курабийки с рикота и парченца шоколад

Лимонови курабийки с рикота и парченца шоколад

Лимонови курабийки с рикота и парченца шоколад
Снимка: Росица Петрова
3 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Тези курабийки се приготвят много лесно и бързо, защото не се месят, а всичко се разбърква с шпатула"

Необходими Продукти

  • рикота - 250 г
  • захар - 100 г
  • лимони - кората на 1/2 цитрус (или портокал)
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • сол - щипка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • шоколад - 50 г
  • захар - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези лимонови курабийки с рикота и парченца шоколад се приготвят много лесно и бързо. Не се месят, а всичко се разбърква с лъжица или шпатула.

Смесете в купа рикотата, захарта, щипка сол, ванилията, лимонената кора, лимоновия сок и разбъркайте.

Прибавете 2-те яйца.

Пресейте брашното с бакпулвера и добавете и тях.

Накрая нарежете шоколада на дребни парчета и разбъркайте всичко.

Покрийте тава с хартия за печене и оформете курабийките с намазани с малко олио ръце и ги наредете в тавата на разстояние една от друга.

Финално поръсете с малко кристална захар и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути, докато леко се запекат.

Времото за печене зависи от размера на сладките.

От това количество направих 16 бр. вкусни и лимонови курабийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: