Начин на приготвяне
Тези лимонови курабийки с рикота и парченца шоколад се приготвят много лесно и бързо. Не се месят, а всичко се разбърква с лъжица или шпатула.
Смесете в купа рикотата, захарта, щипка сол, ванилията, лимонената кора, лимоновия сок и разбъркайте.
Прибавете 2-те яйца.
Пресейте брашното с бакпулвера и добавете и тях.
Накрая нарежете шоколада на дребни парчета и разбъркайте всичко.
Покрийте тава с хартия за печене и оформете курабийките с намазани с малко олио ръце и ги наредете в тавата на разстояние една от друга.
Финално поръсете с малко кристална захар и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути, докато леко се запекат.
Времото за печене зависи от размера на сладките.
От това количество направих 16 бр. вкусни и лимонови курабийки.