Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Най-лесната мусака

Най-лесната мусака

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Най-лесната мусака
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Нейно величество - царица Мусака Вижте как да си я приготвите"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 - 2.5 кг
  • лук - 1 глава
  • кайма - 2 пакетчета, охладена (по 250 г)
  • кисело мляко - 1 кофичка, 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • чубрица
  • джоджен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако се използва замразена кайма, трябва първо да се е размразила предварително.

Картофите се обелват и нарязват. Слагат се направо в тавата.

Лукът се наситнява и се смесва добре с омекналата кайма и малко вода, която да помогне да се раздроби каймата лесно, за да смеси всичко и да стои заедно. Каймата с лука се изсипва при картофите и се разбърква да се разпредели добре навсякъде.

Щедро се поръсват подправките и се разбърква. Налива се 1 - 1½ ч.ч. вода и мусаката се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна.

Когато картофите са готови и е започнало да се запича отгоре, се прави заливката за мусаката. За целта се разбиват двете яйца.

Кофичката кисело мляко се разбива и се изсипва при яйцата. Разбърква се до хомогенност и внимателно се разпределя върху мусаката. Връща се обратно във фурната докато се запече заливката.

Най-лесната мусака се сервира с кисело мляко.

Ако обичаш мусака, опитай непременно класическата българска мусака или любимата ни гръцка мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: