Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Най-лесната рецепта за боб яхния

Най-лесната рецепта за боб яхния

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6431796265
Най-лесната рецепта за боб яхния
Снимка: Ivana Georgieva
1 / 2
19/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате боба в студена вода за няколко часа. Изливате водата, в която е киснал бобът, наливате друга вода и слагате на котлона. След като бобът заври отново, изливате водата и наливате друга и слагате на котлона.

През това време нарязвате лука и морковите на ситно и добавяте половината от тях към боба, който е на котлона. Към него добавяте и чесъна, джоджена и половината олио. Оставяте постният боб да ври на слаб огън. След като боб яхнията е почти готова, добавете и 1 ч.л. сол.

В тиган на котлона наливате останалото олио и другата половина от лука и морковите и ги запържвате. Добавяте и черния пипер и разбърквате енергично за около 20-30 секунди. Изсипвате запръжката в тенджерата с боба и оставяте на котлона да заври за около 5 мин.

Най-лесната рецепта за боб яхния сервираме с малки питки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: