Супа с домашно петле

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Супа с домашно петле
Снимка: AneliaStefanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Ако сте от късметлиите, които имам домашно петле във фризера, ето е перфектната рецепта за супа от петел за душата"

Необходими Продукти

  • фенер от петел - 1 бр.
  • крилца от петел - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • пресен пипер - 1 бр.
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • девесил - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петлето се сварява и обезкостява.

Аз използвах крилата и фенера, а остатъка сготвих с ориз, но може да се използват и гърдите и бутчетата.

Към получения бульон се прибавят ситно нарязаният лук, настърганите моркови и подправките.

Пиперката се реже на дребно, също и картофите и се прибавят към останалите продукти.

Когато зеленчуците се сварят, се слага фидето и пилешката супа се вари още десетина минути.

Готовата супа с домашно петле се поръсва с пресен магданоз, преди да се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: