Лимонов мус

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Лимонов мус2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Посочете ни поне един десерт, който внася повече свежест и настроение от този феноменален лимонов мус"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 4 бр.
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч. (100 г)
  • лимони - кора от 1 бр.
  • сметана - 1 ч.ч. (250 мл), пълномаслена
  • лимони - 1 бр., на тънки филии, за украса
  • агар агар - или желатин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта и лимоновата кора на високи обороти. В тенджерка се слагат лимоновият сок, агар-агар и се разбърква добре, за да се избегне образуването на бучки. Оставя се встрани.

Желиращата смес се оставя на слаб огън и след като е готова, се прибавя при яйчената смес.

Сметаната се разбива на сняг, в отделна купа се разбиват белтъците на сняг и внимателно се смесват със сметаната и яйчената смес.

Всичко това се сипва в подходяща чиния за сервиране и се оставя в хладилника за една нощ, след което се украсява с лимоновите резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: