Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Кайсии с Маскарпоне

Кайсии с Маскарпоне

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Кайсии с Маскарпоне2 / 2
28/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • захар - 3 ч.ч. (600 г)
  • вода - 3 ч.ч. (750 мл)
  • кайсии - 2 3/4 ч.ч. (500 г), киснати за една нощ
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • маскарпоне - 2 ч.ч. (500 г)
  • шамфъстък - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря в студена вода и се оставя да кипне. Прибавят се кайсиите около 15 мин., докато омекнат. Прибавя се лимоновият сок.

С решетъчна лъжица се прехвърлят кайсиите и се оставят да изстиват.

Всяка кайсия се разрязва с нож и се пълни с Маскарпонето. Редят се в подходяща чиния за сервиране, поливат се със сиропа и се обсипват с шамфъстък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: