Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Охлювчета с тиква и бадеми

Охлювчета с тиква и бадеми

Охлювчета с тиква и бадеми
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
11/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
9
"Много са вкусни охлювчетата с тиква и бадеми, само опитайте! Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 9 бр.
  • олио - 9 с.л. за корите
  • тиква - 1/2 цигулка настъргана
  • ябълки - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • канела - 1 ч.л.
  • бадеми - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелена тиква се рендосва на едро заедно с една средно голяма ябълка.

Смесва се със захарта и канелата.

Взема се една кора, поръсвате с олио, отгоре сложете втора кора и по дългата страна сложете хоризонтално от край до край от плънката, а после тук-там и по цялата кора.

Навиват се двете кори на руло, а после на охлюв и нареждате в намазана с олио тава, като в средата сложете по 1 цял бадем.

Оформих 4 банички охлюви по 2 кори и 1 с една кора - толкова бяха останали.

В купата с плънката остана сок и с него намазах малките тиквеници.

Печете в загрята фурна 180°C до златисто.

Извадете и намажете отново със сока от тиквата и поръсете с начукани бадеми.

Много са вкусни охлювчетата с тиква и бадеми, само опитайте! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: