Начин на приготвяне
Обелена тиква се рендосва на едро заедно с една средно голяма ябълка.
Смесва се със захарта и канелата.
Взема се една кора, поръсвате с олио, отгоре сложете втора кора и по дългата страна сложете хоризонтално от край до край от плънката, а после тук-там и по цялата кора.
Навиват се двете кори на руло, а после на охлюв и нареждате в намазана с олио тава, като в средата сложете по 1 цял бадем.
Оформих 4 банички охлюви по 2 кори и 1 с една кора - толкова бяха останали.
В купата с плънката остана сок и с него намазах малките тиквеници.
Печете в загрята фурна 180°C до златисто.
Извадете и намажете отново със сока от тиквата и поръсете с начукани бадеми.
Много са вкусни охлювчетата с тиква и бадеми, само опитайте! Добър апетит!