Начин на приготвяне
Тестото: Млякото се затопля и към него се прибавя маята, яйцето, солта, захарта и постепенно прибавяме брашно, да се получи меко тесто. Оставяме тестото да втаса за около 30 мин.
Плънката: Тиквата се почиства и настъргва, орехите се нарязват на ситно. В тиган слагаме да се загреят олиото и маслото и сипваме тиквата, да се задушава, периодично разбъркваме (10 мин.), след това сипваме захарта, какаото и орехите и отново разбъркваме и задушаваме за 10 мин. или докато омекне тиквата. Махаме от огъня и оставяме да изстине.
След като тиквата и тестото са готови, разточваме тестото на една не много тънка кора, сипваме отгоре и разпределяме равномерно тиквата и навиваме на руло. След като сме навили рулото, го режем на филии (около 1.5 см) и ги нареждаме в намазана с олио тавичка. Печем получените охлювчета в умерена фурна 20-25 мин. или до готовност.
Поднасяме охлювчетата с мед и разтопено масло.
Коментари