Начин на приготвяне
Вземете тиквата, обелете я, нарежете я на парчета и я настържете. В тенджера сгорещете олио и задушете тиквата заедно със захарта и гответе, докато водата на тиквата не поизври. Трябва да получите гъста каша.
Добавете към сместа орехите, канелата и стафидите, объркайте и оставете настрана да поизстине.
Когато сместа изстине, си пригответе корите. Във всяка кора в тесния ѝ ъгъл поставете по малко от плънката. Разпределете добре. След това навийте кората на руло и отрежете по средата. Всяка част навийте и ще получите нещо като охлювче.
Така повтаряте, докато не свършат корите. Ако са много тънки корите, слагайте по два листа.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви - или около 50 минути. След като са готови охлювчетата, извадете ги от фурната, оставете ги да изстинат, сервирайте в чиния и поръсете с пудра захар.