Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Механджийски език с доматен сос

Механджийски език с доматен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Механджийски език с доматен сос1 / 2
20/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Семпло и вкусно - с това ястие просто няма как да сгрешите"

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 кг. (говежди, свински или овнешки)
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 1 - 2
  • лук - 2 глави
  • олио - 100 мил.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езиците се сваряват в подсолена вода, в която се прибавят 1/2 глава целина. Добавят се нарязани на едро 1-2 моркова и една глава лук, нарязан напречно. След като езиците се сварят, се обелват.

Приготвя се доматен сос, като се задушава една глава ситно нарязан лук в 100 мл олио. След като лукът омекне, се прибавят 2 с.л. доматено пюре. Когато пюрето се запържи, се слага 1 ч.л. брашно, запържва се леко и се залива с гореща вода.

Посолява се и се прибавят 1 ч.л. захар, 1/2 ч.л. смлян черен пипер и 1 дафинов лист. Оставя се да кипне и се сваля от огъня. По желание се пасира.

Предварително нарязаният на тънки продълговати филийки език се залива със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: