Начин на приготвяне
Портокалът се вари около 30 мин., изцежда се и се залива със студена вода и се връща отново на огъня, докато течността намалее. После отново се изцежда и се залива със студена вода. Портокалът трябва да е изстинал напълно.
Фурната предварително се загрява до 170 градуса. Жълтъците се разбива с 1/2 ч.ч. (100 г) от захарта и ваниловия екстракт. Портокалът се почиства, реже се на парчета и се блендира до получаването на пюре, което се размесва с жълтъците.
Постепенно се прибавя брашното, картофеното пюре и портокаловия ликьор. Белтъците се разбиват на сняг, прибавя се захарта (2/3 ч.ч.) и се разбъркват много добре. Мажат се 6 формички за суфле с масло. Стените и дъното се поръсват с останалата захар.
Сместа се прехвърля в тях с лъжица и се пекат около 45 мин. След като се извадят суфлетата от формичките, се поръсват с пудра захар, върху тях се слага по една захаросана череша, а чинията за сервиране се украсява с портокалови резени.