Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и настъргва на ренде. В дълбок тиган се слага олио да загрее. Добавя се лука с малко захар да се запържи. И морковите се запържват.
Добавя се и каймата, като трябва да се начупва с бъркалката, за да стане на ситни парченца. Прибавят се червения пипер и доматения сок. Разбърква се.
Добавя се булгур и вода. Ако е гореща, ще се сготви по-бързо. Разбърква се до сготвяне на булгура. Овкусява се с чубрица, черен пипер и сол.
Камбите се измиват. Разрязват се в кръг малко под дръжките и се отстраняват семките с нож, за да може да се използва частта с дръжката за калпачета. Пълнят се с плънката от булгур.
Останалия булгур се изсипва в тава. Напълнените камби се нареждат върху булгура в тавата.
Нареждат се и калпачетата. Заливат се с вода. Пекат се до изпичане на камбите, като се завъртат да се изпекат от двете страни. Камбите с булгур се сервират върху канапе от булгура в тавата. По желание може да се гарнира с кисело мляко.