Начин на приготвяне
Сваряваме спагетите за 7 минути в подсолена вряща вода, в която има 1 супена лъжица олио. Оставяме ги в тенджерата заедно с водата да стоят до пълна готовност. В това време готвим едновременно соса.
Първо, си измиваме карфиола и тиквичката. Режем карфиола на розички, а тиквичката на ленти. Обелваме лука и чесъна. Измиваме и режем на ситно.
В сгорещен дълбок тиган сипваме останалото олио. Добавяме лука и чесъна и запържваме за 2 минути. След това прибавяме тиквичката и карфиола.
Разбъркваме и задушаваме под капак 5-6 минути. Бъркаме отново и слагаме масло, сол, черен пипер, отцедената царевица и 2 черпака от водата на спагетите.
Оставяме под капак още 5 минути. Прецеждаме спагетите от водата и ги добавяме към соса.
Настъргваме пармезана и половината го прибавяме към соса. Сипваме сметаната и разбъркваме за още 1 минута, за да се смесят съставките.
Сервираме горещите спагети и поръсваме отгоре с пармезан. Трицветните спагети с карфиол и сметана стават много вкусни и сочни.
За любителите на месо могат да си добавят пиле към запържването на лука и да продължават с останалата част от рецептата за спагети с карфиол. Да ви е вкусно!