Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Ябълкови резени в пържено тесто

Ябълкови резени в пържено тесто

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Ябълкови резени в пържено тесто1 / 2
04/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • мая - 2 с.л., суха
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • брашно - 3 1/3 (500 г), обикновено
  • сол - 1/8 ч.л.
  • ябълки - 250 г, обелени и почистени
  • олио - 2 ч.ч. (500 мл)
  • захар - 4 с.л.
  • кисело мляко - 2 ч.ч. (500 мл)
  • мед - 4 с.л. чист, при сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и прясното мляко се смесват и се оставя за 15 мин., докато шупне.

Брашното и солта се пресяват. Размесва се кашата с мая с ябълките до получаването на меко тесто. Покрива се и се остава да втасва около 90 мин. Тестото се разточва на кора 2.5 см. Изрязва се на кръгове с диаметър 10 см, като във всяко се завива парче ябълка.

Кръгчетата се пържат в силно загрята мазнина около 5 мин. от двете страни. Вадят се с решетъчна лъжица и добре се отцеждат. Поръсват се със захарта и се поднасят с киселото мляко и меда в отделни купи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: