Торта с череши

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Торта с череши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1 2/3 ч.ч. (250 г), обикновено
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 2/3 ч.ч. (150 г)
  • захар - 3/4 ч.ч. (150 г)
  • яйца - 4 бр.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • конфитюр - 3/4 ч.ч. (180 г), от череши
  • пудра захар - 2 с.л.
  • череши - 20 бр., пресни или от сладко, без костилка, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 170 градуса. Кръгла форма за печене се маже с масло (24 см). Брашното се пресява с бакпулвера и солта. Маслото и захарта се разбиват до получаването на крем.

Добавят се яйцата и млякото, сухите съставки и ваниловият екстракт. Тестото се изсипва във формата за печене. Пече се около 35 мин. След като се извади от формата за печене се оставя да изстине напълно.

Хоризонтално се разрязва на половинки, като едната се покрива с конфитюра от череши и се покрива с другата половинка. Поръсва се с пудра захар и се декорира с черешите преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: