Начин на приготвяне
За този вкусен гювеч със свинско обелих и сложих картофите да се сготвят на програма Pressure Cook за 4 минути под високо налягане. След приключване на програмата спуснах налягането ръчно и извадих картофите да изстиват настрана. Картофите няма да са напълно готови.
Включих уреда на програма Saute. Налях малко водичка (ако искате може мазнина) и изсипах ситно нарязания лук заедно с чесъна, да се задушат за около 5 минути.
След това добавих нарязаното на малки хапки свинско месо, още малко вода, чушките и готвех за 2-3 минутки.
Към задушените зеленчуци и месо изсипах нарязаната на четвъртинки тиквичка, полуготовите картофи и подправките.
Долях с вода (около 200 мл), разбърках и чукнах отгоре 4 яйца, като ги разпределих, за да може, като се режи по порции, всеки да има по едно яйце.
Сложих запичащия капак и включих на програма air fryer за 5 минути на 200 °C.
Бон Апети с моя гювеч със свинско и зеленчуци в Instant pot + air fryer.