Сладко маслено тесто с яйца

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак6301
12/03/2014
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 974
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч. (300 г)
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч. (125 г), на парченца
  • вода - 4 - 6 с.л., ледена
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта се пресяват. Добавя се и захарта на етапи. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се вода и жълтъците, ако се прави тесто за сладкиши с яйца. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилника за 1 час.

Вариант с миксер: брашното, солта и захарта се разбиват на къси интервали с малки почивки, за да поеме въздух. Добавя се маслото и се разбива за кратко. Добавят се водата и жълтъците. Спира се да се разбива щом тестото стане на трохи. Трохите се събират и оформят на топка, която се увива в найлон и се изстудява в хладилника за около час.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар