Сос Бешамел с индийско орехче

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
14
10/03/2014
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции3 ч.ч.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 058
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л., обикновено
  • прясно мляко - 3 ч.ч. (750 мл)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - ½ ч.л., прясно, настъргано (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява на слаб огън, добавя се брашното на огъня, като се бърка постоянно. Тенджерата се отстранява от котлона и се прибавя прясното мляко.

Разбърква се добре, а след това се връща на огъня. Изчаква се да заври около 10 мин., като се бърка непрекъснато, ако се образуват бучки се разбъркват с тел.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар