Кюфтета от киноа и броколи

Кюфтета от киноа и броколи
Снимка: Росица Петрова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Поднесете тези вкусни кюфтенца с млечен сос и чаша охладено бяло вино"

Необходими Продукти

  • броколи - 300 г пресни
  • киноа - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз
  • копър
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • млечен сос
  • кисело мляко - 4 с.л. цедено
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте броколите на розички, измийте ги и бланширайте във вряща вода за 5 минути.

Бланшираните броколи потопете в студена вода, а след това отцедяте в гевгир.

Измийте добре киноата в цедка и я сварете в 2 чаши подсолена вода за 15 минути.

След това отцедете добре.

Нарежете на ситно броколите и прибавете към тях сварената киноа, пармезан, сол, черен пипер, ситно нарязани магданоз и копър, яйцето и лъжица брашно.

Разбъркайте добре и оформете малки кюфтета с помощта на лъжица за сладолед.

Наредете зеленчуковите кюфтета в тава, покрита с хартия за печене и полейте със струйка зехтин.

След това сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25-30 минути.

Докато кюфтетата от броколи се пекат, пригответе млечния сос като смесите цеденото мляко със заквасената сметана и прибавите към тях сол и пресована скилидка чесън.

Поднесете вкусните кюфтета от киноа и броколи с млечен сос и чаша бяло вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: