Начин на приготвяне
За тази уникална есенна торта, първо, се приготвя захарният сироп, като се смесят водата и захарта. Слагат се на котлона, докато захарта се разтвори. Оставя се да се охлади.
В купа се разбиват белтъците. Към тях се добавя половината от сиропа и отново се разбиват, докато образуват връхчета. Останалият сироп се разбива с жълтъците.
Отделно се смесват сухите съставки - орехи, брашно, бакпулвер и ванилия.
Към разбитите жълтъци с внимателно разбъркване се прибавят сухите съставки, натрошеният шоколад и белтъци.
Сместа се прехвърля във форма с подвижен борд и предварително покрита с хартия за печене. Блатът се пече около 35-40 минути в загрята на 180 °C фурна.
След като шоколадовият блат се охлади, се сиропира с овкусеното с ром и захар студено прясно мляко.
За приготвянето на шоколадовата глазура е необходимо да се загрее течната сметана заедно с шоколада и кравето масло. Всичко се разбърква до гладка кремообразна смес, която се разпределя върху сиропирания блат.
Шоколадовата млечна торта Йоли се украсява по собствен вкус.
По идея от: yoli-bg.com
Коментари