Начин на приготвяне
Подготовка на млечната смес.
1. В прясното мляко поставяме захарта и бъркаме, докато се разтопи;
2. Двете пакетчета желатин ги правим по указание, написани на пакетчетата;
3. През това време готовият желатин прибавяме към прясното мляко и смесваме към разбитото добре кисело с непрекъснато бъркане;
4. Готовият крем наливаме в тавичка. Поставяме в хладилник за 3-4 часа.
5. След като го извадим, с помощта на ринг изрязваме сърцата.
Подготовка на блата:
1. В киселото мляко поставяме содата и я оставяме за малко, за да се угаси. След това добавяме останалите съставки без канелата;
2. Разделяме сместа на две, в едната поставяме канела, където разбъркваме добре;
3. Поставяме първо едната смес, а отгоре - и другата, в тавичка и я печем до готовност, като проверяваме от време на време с клечка;
4. Готовият блат вече изстинал се реже със същите рингчета, с които сме изрязвали и млечната част. Така готовите сърца от блата се поставят на местата, където са изрязани сърцата.